Previous years Placement papers of MU sigma - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old July 27th, 2012, 11:20 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Default Previous years Placement papers of MU sigma

Hello sir /madam..
I want some tips and 4-5 previous years placement papers of mu sigma for practicing which wll help me in my upcoming recruitment...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old September 14th, 2012, 11:41 AM
thooyavans g
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Previous years Placement papers of MU sigma

Hello sir, my friend have applied in MU sigma now he do not have Placement papers of MU sigma so please sir provide me paper which help him for placement.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old March 14th, 2014, 01:03 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Previous years Placement papers of MU sigma

Will you please give me the previous year’s placement papers or sample paper of MU sigma as it is very urgent for me?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old March 14th, 2014, 01:04 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 14,589
Default Re: Previous years Placement papers of MU sigma

As you want to get the previous year’s placement papers or sample paper of MU sigma so here is the information of the same for you:

Sample Paper 1:
1. What is the output of the following code?
x=0;y=1;
for(j=1;j<4;j++){
x=x+j;
y*=j;
}

2. There is a 200 miles long tunnel. one train enters the tunnel at a speed of 200mph while the other trains enter the tunnel in the opposite direction at a speed of 1000 mph. A bee travels at a speed of 1500 mph enters the tunnel goes to and back until it reaches the train. What is the distance covered by the bee when the two train collides (the bee survives)

3. List the two advantages of views.

4. Which layer is encryption and decryption done

5. What are the various modes used to send data over the network

6. Write a query to display the name of the students whose total marks is divisible by 25 (total marks may be 175, 200, 150...)

7. P(S1)
a++;
P(S2)
v++;
V(S2)
V(S1)
P-wait, V-signal, S1 and S2 are semaphores. Consider two threads running. Is there a
deadlock .If yes in which situation does the deadlock occur.

8. How do you find the port number of the remote host?

Date; who>logfile
What is the difference between the two statements.

10. How do you find the machine MAC address

11. How many children did not try any of the rides. ?

(55-20=)35 kids * 2 rides = Rs. 70
60 + 70 = Rs. 130
So, Rs. (145 – 130 = ) 15 are left for the other (85 – 55 = ) 30 kids . so only 15 of them
can take a ride and rest 15 will be left out.
145 rides were taken. 20 of them took all three, i.e. Rs. 60 were spent, so 145-60= Rs. 85
are left for the others. Total kids were 85, so rest were 65. out of these 65,

12. How many children took exactly one ride?

13. Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once ?
Consider the top city, the following are the 3 routes possible, starting from the leftmos edge. Since there are 3 edges emanating from each city and the figure is erfectly symmetrical, these 3 routes are possible from each edge, hence for any given city, the total number of routes = 4 * 3 = 12.

14. Directions for question nos 14 to 15A, B, and C are three numbers, Let@(A, B)= Average of A and B*(A, B)=Product of A and B/(A, B)=A divided by B

15 If A=2 and B=4 the value of @( / (*(A,B),B),A) would be

16. Sum of A and B is given by

17. Let x<0, 01 which of the following is false:

A) (x2-z2)has to be positive.
B) yz can be less than one.
C) xy can never be zero
D) (y2-z2) is always negative

18. If A's income is 25% less than B's ,by what % is B's income greater than that of A ?

Directions for Questions Nos: 19 to 20

Kya-Kya is an island in the south pacific .The inhabitants of Kya-Kya always Answerany question with two sentences, one of which is always true and other is always false.

19 You are walking on a road and come to a fork. You ask the inhabitants Ram, Laxman, Lila,”Which road will take me to the village?”
Ram says,”I never speak to strangers. I am new to this place”
Laxman says,”I am married to Lila. Take the left road”.
Lila says,”I am married to ram. He is not new to this place”
Which of the following is true?

A) Left road takes you to the village
B) Right road takes you to the village
C) Lila is married to laxman
D) None of above

Ram said he never talked to strangers, but he spoke to a stranger, this meAns that this statement is false, hence his other statement must be true, hence the second statement of Lila is false, hence her first statement is true that is she is married to ram, hence the first statement of Laxman is false, hence his second statement is true, that is take the left road.

20. You find that your boat is stolen.You question three inhabitants of the island and they
reply as follows:
John says,”I didn't do it. Mathew didn't do it”
Matthew says,”I didn't do it. Krishna didn't do it.”
Krishna says,”I didn't do it .I don't know who did it.”

Sample Paper 2:
1. A puts a share of 1/3, B puts a share of 1/2, and the remaining share is put by c, and start a business their total profit is Rs 4800, what is the share of A?
Ans: 800

2. what is the remainder of (3682*3684*3686) divided by 19?
Ans: 0

3. Mr. loyd wants to fence his Square shaped land of 120 Sqft each side. If apole is laid every 12ft how many poles do he need?
Ans:

4. if 105 is represented as 253 in base 6,how is 253 represented in base 6?
Ans:

5. the cost of 5 chairs and 3 mugs is Rs 1900, and the cost of 8 chairs and 5 mugs is Rs 2900, what is the cost of 5 chairs and 8 mugs?

6. Mr Roy found an old bill which shows that he brought 10 hens for Rs_67.92_ the first and the last digits were missing. what was the cost of each hen?

7. In a school football team the captain was the eldest of all with ,the next was the goal keeper with 26, in a particular match both the players were shown red cards. the average age of the remaining people raised by? what was the average age of the team.?

8. Which of the following is false
Ans. c

9. A Printing Machine that transfers impressions from Flat Plate to Rubber Cylinder, thence to paper is called
Ans. maybe Offset

10. Printing process in which ink is applied to paper or board from raised portions of printing plates or type is called:
(a) Printing, Letterpress
(b) Printing, Flexographic
(c) Printing, Silk screen
(d) None of the above
Ans. maybe letterpress

11. Yellow (lemon), Magenta (cold red), Cyan (blue-green) are the three
(a) Process Colors
(b) Monitor Colors
(c) Special Colors
(d) Spot Colors

12. Leading specifies:
(a) The space between the lines in a paragraph.
(b) The space between the base of a line to the base of the following line in a paragraph.
(c) The space between the top of the X height and the bottom of the X height of the following line in a paragraph
(d) The space between the beard of the top line and the beard of the bottom-line.

13. Which is a typical page layout program out of the following software products:
(a) Adobe Photoshop
(b) Adobe PageMaker
(c) Macromedia FreeHand
(d) Macromedia Director

14. what does the hexanumber E78 in radix 7.
(a) 12455
(b) 14153
(c) 14256
(d) 13541
(e) 131112
Ans: (d)

15. Q is not equal to zero and k = (Q x n - s)/2 find n?
(a) (2 x k + s)/Q
(b) (2 x s x k)/Q
(c) (2 x k - s)/Q
(d) (2 x k + s x Q)/Q (e) (k + s)/Q
Ans: (a)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Hexaware placement papers of previous years
WIPRO placement question papers of previous years
Google placement previous years question papers
Mphasis placement previous years question papers
3i InfoTech placement previous years question papers
Infosys placement question papers of previous years
Aricent placement previous years question papers
Flextronics placement previous years question papers
Quark placement previous years question papers
NCR Placement previous years question papers
Accenture placement papers of previous years
HCL placement previous years papers
HCL placement question papers of previous years
HCL Previous Years Placement Papers – Download
TCS Previous years sample placement papers
OnMobile placement previous years question papers
TCS placement previous years question papers
BEL Placement Exam Previous Years Question Papers
AMI Placement Exam Previous Years Question Papers
Integra Previous Years Question Papers of Placement









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9